Zomerse Azoren
Reisorganisatie:
Welkom.Reisverhalen.Overige.Gastenboek.
23 augustus
t/m
7 september
Dag 7: We hadden alleen deze ochtend nog wat gepland op dit eiland: quadrijden. Onze route zou lopen vanaf Ponta Delgada naar Lagoa do Fogo en weer terug. Maar voordat we echt op pad konden, zijn we over de doorgaande wegen naar Lagoa gereden. Hier hebben we eerst de quadbikes volgetankt.
Eigenlijk reden we de route langs Lagoa do Fogo in tegengestelde richting, maar hierdoor hadden we toch weer hele andere uitzichten onderweg. Tevens hing
de bewolking minder hoog, waardoor we een schitterend uitzicht hadden over de weide
omgeving en het vuurmeer zelf. We hadden ook tijd genoeg om al het prachtige in ons op te nemen en op de foto te zetten. We zijn daarna via de andere weg omlaag gereden, waarbij we nog een tussenstop maakten bij Caldeira Velha. Ook hier was de omgeving weer net even anders doordat er geen mist meer was.
Onderaan de berg zijn we even gestopt bij het strand van Santa Barbara, waar ook surfwedstrijden werden gehouden. Na een korte pauze zijn we door het binnenland weer terug gereden naar Ponta Delgada. Hierbij namen we ook de achteraf weggetjes over grindpaden. En na een rondje van 3,5 uur kwamen we weer bij ons beginpunt uit.
In de middag hebben we lekker rustig aan gedaan bij het hotel. De zon was op volle sterkte aanwezig, dus we hadden ook niet veel puf meer om wat te doen. Wel hebben we nog even gekeken bij de kust van Capelas. Deze was erg ruig, waarbij de
golven wild tegen de rotsen aan sloegen. Verder hebben we de spullen weer bij elkaar gezocht voor het vertrek van morgen naar Terceira.

Dag 8: De wekker ging vroeg af. We moesten op tijd de auto inleveren voordat we met het vliegtuig verder gingen. Gelukkig liep een en ander redelijk vlot, waardoor we al vrij snel nabij de gate zaten om de vliegtuigen te zien inladen. Uiteindelijk ging ook onze vlucht weg. Door de bewolking was de oceaan niet telkens goed te zien, dus eventuele groepen dolfijnen
hebben we gemist. Maar na een korte tijd zagen we wel de berg Pico op het eiland Pico duidelijk
boven alles uitsteken. En na een vlucht van een klein half uur stonden we alweer op de grond op Terceira.
Bij de bagageband was het een drukte van jewelste. Er bleken ook net twee internationale vluchten binnen te zijn gekomen en iedereen wilde blijkbaar zo snel mogelijk zijn of haar koffers hebben. Onze koffers vielen goed op,
waardoor we deze vrij snel van de band hadden. Even langs de douane en we konden direct onze huurauto oppikken. Omdat de kleine modellen al weggegeven waren kregen we een Peugeot 207 mee, met airco en cruise control. Alsof cruise control echt handig is op een klein eiland.
Net als Sao Miguel is Terceira ontstaan door diverse vulkanen. Door ontdekkingsreizigers heeft het ook de naam Brazilië gehad en het eiland van Jezus Christus. Tegenwoordig heet het gewoon Terceira, aangezien het het derde eiland is dat ontdekt was. Tevens is het ook in grootte het derde eiland. De hoofdstad Angra Do Heroismo staat tevens op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Na een kort ritje kwamen we rond 11 uur aan bij ons hotel. We konden gelukkig direct naar onze kamer om de koffers weg te zetten. Daarna hebben we een rondje door het hotel gedaan om te zien waar alles is. De entree bevindt zicht namelijk hoger dan waar de meeste kamers zijn. We hebben een mooi uitzicht over het zwembad van het hotel en het vlak erachter liggende zeewater.
In de middag hebben we ook de naastgelegen hoofdstad Angra Do Heroismo doorgelopen. Deze was maar een kleine kilometer van het hotel af en goed te doen te voet. We hebben onder andere de kathedraal, de haven en een park bezocht. Vanaf het
We zijn eerst langs de kust naar het westen gereden. Bij Ponta das Contendas hebben we een
korte stop gemaakt bij de vuurtoren. Daarna zijn we door gereden richting Praia da Victoria. Ook hier vonden we niet veel leuks, dus zijn wat meer landinwaarts gegaan. Via een klinkerweg kwamen we uiteindelijk op Serra do Cume. Als kraterrand van oudste vulkaan Cinco Picos hadden we hier op ruim 500 meter hoogte een schitterend uitzicht over de weilanden richting de hoofdstad.
vulkaan zijn hier mooie rotswanden gevormd. Tevens zie je bij de wanden nog de omlijning van de oude gasbellen.
Na een korte tussenstop bij Furnas do Enxofre, zijn we bij een huisje gekomen met de tekst Gruto do Natal. Dit is een andere grot die te bezichtigen was. Officieel is het een stuk van een lavaleiding. Bij de route hier doorheen zag je ook goed hoe de lava in de verschillende fasen door deze tunnel is gelopen. Voor de veiligheid moesten we hier ook een helm op. Er waren enkele lage stukjes waar je anders op de
scherpe stenen je hoofd kan stoten. Dit was echt heel bijzonder om doorheen te lopen.
Een van de laatste stops was bovenop de berg Sierra Santa Barbara op 1021 meter hoogte. Vanaf hier hadden we een magnifiek uitzicht over een groot deel van het eiland, maar ook van Sao Jorge en Pico in de verte. Omdat we boven de wolkengrens zaten, zagen we de berg Pico ook boven de rest uitsteken. Vanaf hier zijn we langs de kust weer terug gereden naar het hotel.